Пређи на садржај

Потврђен идентитет Добросава Гаврића

Извор: Викиновости


22. децембар 2011.
Београд-  (Beta) - Потврђен је идентитет одбеглог убице Жељка Ражнатовића Аркана, Добросава Гаврића, лоцираног у Јужној Африци, изјавио је у четвртак директор полиције Србије Милорад Вељовић.

„У телефонском позиву ми је потврђено да је у питању Добросав Гаврић, ускоро очекујем ускоро и званичну писану потврду. Надлежни у Јужној Африци су то утврдили на основу документације коју смо им послали. Очекујемо да ће бити ухапшен и да ће му бити одређен екстрадициони притвор“, рекао је Вељовић Блицу.

Лист подсећа да је Гаврић откривен у марту током истраге о убиству човека из Кејптауна повезаног са организованим криминалом, пошто је полиција после оружаног обрачуна у којем је повређен Гаврић зауставила његов аутомобил и у џепу му пронашла кокаин, па је прво оптужен за поседовање дроге.

Гаврић је у Србији правоснажно осуђен на 35 година затвора као непосредни извршилац убиства Ражнатовића, 15. јануара 2000. године у београдском хотелу Интерконтинентал, када су убијени и Миленко Мандић и Драган Гарић.

Био је у бекству од 2003. године, када је пуштен да се брани са слободе.

Извор[уреди]