Посета представника региона Фриули Венеција Ђулија Крагујевцу

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. фебруар 2010.
Крагујевац/ Србија

Члан Градског већа за локалну самоуправу, регионални развој и сарадњу са Владом Републике Србије, Драган Стевовић данас је у згради града организовао пријем за делегацију из Региона Фриули Венеција Ђулија. Представник делегације Алесандро Перели данас ће посетити Инфопоинт ФВГ пројекат у којем је Регион партнер граду Крагујевцу као и Агенцију за економски развој, Регионалну привредну комору, Бизнис иновациони центар и Националну службу за запошљавање. Карактер посете је контролног типа у циљу верификације до сада остварених резултата и активности на пројекту.

Услед промене регионалних власти и упознавања нових представника са досадашњом сарадњом са градом Крагујевцем још је један од разлога данашње посете делегације региона Фруили Венеција Ђулија.

Град Крагујевац ће остати приоритет у сарадњи Региона ФВЂ са Републиком Србијом. Наш приступ је комплексан, наравно дајемо првенство економском приступу али желимо да остваримо и културне и социјалне аспекте наше сарадње. Довољно је погледати унаоколо и видети колико је град Крагујевац остварио а то је довољан разлог да будемо задовољни и наставимо сарадњу. Сматрам да је сарадња на врло високом нивоу и надам се да ће се проширити и на друге области - рекао је на данашњем пријему Алесандро Перели, представник италијанског Региона.

Потврда добре сарадње са Регионом је и отварање канцеларије Инфопоинта у просторијама БИЦ-а. Сарадња ће се наставити а очекујемо и проширење на друге области културу, спорт и школство. Следећи заједнички пројекат је технолошки парк као и пројекат Географско-информационог система централне Србије који се реализује у сарадњи града Крагујевца, Региона ФВЂ и града Брна - рекао је члан Градског већа Драган Стевовић и додао том приликом да је град Крагујевац од стране представника Региона оцењен као град са изузетном перспективом.

Још један разлог посете делегације поред контролне посете партнера у пројектима је и заказивање сусрета градоначелника града Крагујевца, Верољуба Стевановића и председника Региона ФВЂ, Ренза Тонда у склопу политичко - привредне посете делегације града Крагујевца Региону и Привредној комори Порденоне.

Извор[уреди]