Пораз Србије у Мексику

Извор: Викиновости


12. новембар 2011.
Керетар/ Мексико (Beta) - Фудбалска репрезентација Србије поражена је ноћас у Керетару од домаћина Мексика са 0:2.

Водећи погодак постигао је Карлос Салсидо већ у 3. минуту док је на 2:0 повисио Хавијер Ернандес у 88. из пенала.

Салсидо је био стрелац после центаршута са леве стране који је уз помоћ Ернандеса и слабе реакције одбране Србије завршио у голу. На 2:0 повисио је нападач Манчестер јунајтеда после једанаестерца који је скривио Александар Коларов.

Привремени селектор Србије Радован Ћурчић после пораза од Мексика изјавио je да игра фудбалера српске репрезентација по боковима „прочитана“.

„Очигледно је да смо већ постали прочитани са игром по бочним позицијама. Тек у другом полувремену смо успели да решимо неке ствари које нису ваљале, брже смо се ослобађали лопте, боље се кретали, а и Мексико је мало физички пао“, закључио је Ћурчић.

„Били смо спори против репрезентације која има хитре играче. Имали смо план да неутралишемо њихове брзе трансформације, али у томе нисмо успели у првом полувремену. Било је много проблема на физичком и техничком плану, па је Мексико заслужено дошао до предности која је у том делу игре могла да буде и убедљивија“, пренео је Ћурчићеве речи сајт Фудбалског савеза Србије.

Ћурчић је рекао да неће критиковати играче „јер су се сви борили“.

„Сигурно је да (Милош) Красић и (Милан) Јовановић могу и морају много боље. Не треба тражити у њима кривце, можда нису имали довољно употребљивих лопти из везног реда“, оценио је привремени селектор Србије.

Извор[уреди]