Пређи на садржај

Поново захтев да се сачува храст на Коридору 11

Извор: Викиновости


Запис код М. Пожаревца
Слика: CrniBombarder!!!.

22. јун 2015.
Шарани (Горњи Милановац)/ Србија (Beta) - Вишевековни храст који се налази на траси Коридора 11 у таковском насељу Савинац, мора бити сачуван, општи је став са скупа Зелено странке који је одржан у Горњем Милановцу.

На траси ауто-пута од Љига до Прељине радови су стигли, са обе стране, до храста старог око 800 година који је, ко зна када, проглашен за „запис“, те нико не жели да га одсече и да омогући даљу изградњу пута.

Копредседник Зелено странке Горан Чабради је рекао да храст мора да остане жив, а да је пројектант био обавезан да анализира где се шта налази на будућој траси ауто-пута Београд Јужни Јадран.

Он је на изборном скупу Општинског одбора Зелене странке у Горњем Милановцу изјавио да је ауто-пут неопходан, али не може да се гради а да се уништава природа.

„Најједноставније је да се дрво помери са трасе јер се читави грађевински објекти померају за два дана, а зашто се то не учини и са овим храстом који представља праву реткост“, рекао је Чабради.

Извођач радова на овом делу Коридора 11 је азербејџанска фирма „Аз Вирт“ где истичу да тај проблем мора да се реши у најскорије време, јер ће бити угрожена динамика радова.

Председник Месне заједнице Милиша Николић за Агенцију Бета је изјавио да нема тог човека који би упалио моторну тестеру да исече храст, без обзира одакле је и које је вероисповести.

За председника Општинског одбора Зелене странке у Горњем Милановцу изабрана је Славица Василијевић, адвокат.

Извор[уреди]