Пређи на садржај

Полиција не дискриминише Албанце са Косова

Извор: Викиновости

19. јул 2013.
Бујановац/ Србија (Beta) - Није тачно да полиција у Бујановцу дискриминише Албанце са Косова тако што им не одобрава захтеве за боравиште, изјавио је у петак у Бујановцу командир полицијске станице у том граду Драган Величковић.

Он је навео да се по свим захтевима за промену места боравишта за особе са Косова, међу којима има и Срба и Рома, поступа према закону.

Величковић је на седници општинског Савета за безбедност изјавио да је у 2012. години од грађана са Косова поднето 150 захтева за боравиште у Бујановцу од чега је стотину решено позитивно и то 50 захтева Албанаца, 40 Срба и десет Рома.

Према његовим речима у 2013. години са Косова је поднето још 70 захтева за боравиште у Бујановцу, од чега је половина решена позитивно.

„Најбројнији разлози за промену боравишта са простора Косова и Метохије на територију општине Бујановац, у 2012. години су били склапање брака - 47, док је 15-так захтева било са образложењем спајање са породицом“, казао је Величковић, додајући да је слична ситуација и у овој години.

Према његовим речима за велики број особа са Косова и Метохије, чији су захтеви за боравиште одбијени, утврђено је да су такве захтеве поднели, а да немају стварно боравиште у општини Бујановац.

Извор[уреди]