Полиција истражује да ли су била двојица нападача

Извор: Викиновости


23. јул 2011.
Осло/ Норвешка (Beta-AP) - Норвешка полиција истажује могућност да ли је у нападима у Ослу и околини, у којима је у петак погинула најмање 91 особа, учествовао још један човек.

Експлозија у Ослу - (аутор: Asav)

Државна норвешка агенција НТБ јавила је у суботу да је полиција ухапсила још једног човека који се сумњичи за учествовање у масакру и бомбашком нападу. НТБ наводи да су очевици рекли полицији да су у нападима на острву Утоја учествовале две особе. Друга особа, наводно, није била у полицијској униформи за време напада, док је главни осумњичени, пре ранијим информацијама, био прерурушен у полицајца.

Најмање 91 особа погинула је у два одвојена напада у Ослу и омладинском кампу на острву Утоја, у околини Осла. Полиција је саопштила да је 32-годишњи Норвежанин, који је осумњичен за нападе, ухапшен и да је показао спремност да сарађује у истрази.

Полиција наводи да се изгледа ради о хришћанском верском фанатику. Норвешки медији објавили су фотографију плавокосог и плавооког младића Андерса Беринга Брејвика, за којег тврде да је осумњичен. Није подносио Муслимане и имигранте и противио се уласку странаца у Норвешку, пишу медији.

Медији наводе да је Брејвик редовно вежбао у теретани, да је у доброј форми, као и да је љубитељ класичне музике. Приликом хапшења наводно је рекао полицајцима: „Ово је само почетак“.

Извор[уреди]