Пређи на садржај

Пожар у Краљеву усмртио мајку четворо деце

Извор: ВикиновостиКраљево / Србија (РТС / Б92 / Блиц) Под још не разјашњеним околностима у синоћнем пожару погинула је тридесетседмогодишња Мира Протић.

Нешто пре 17 часова у краљевачком насељу Моша Пијаде избио је пожар на шестом спрату стамбене зграде, у којем је настрадала Мира Протић. Иако још нису готови обдукцијски налази, верује се да је Мира преминула услед гушењ. По речима очевидаца, ради се о мајци четворо деце, која, у тренутку пожара, нису била у стану.

Пожар је био у толико разбукталој фази да смо приступили истовремено и гашењу пожара и евакуацији људи из стана. Тако да се онда после евакуације свих људи из станова приступило даљој локализацији и гашењу пожара. Нажалост, једно лице је страдало, оно се вратило унутра, из нама за сада непознатих разлога, да узме нешто из стана и угушило се. Захваљујући брзој интервенцији екипа спречена је већа трагедија. Увиђај је започет и наставља се се са утврђивањем узрока пожара.

—изјава ватрогасца Јове Бабовића; преноси Б82

Убрзо по дојави о пожару, скоро све ватрогасне екипе Краљева изашли су на терен. Цела зграда је евакуисана, а по завршетку гашења, на увиђај је изашао и судија.

Извор[уреди]