Пређи на садржај

Под земљом 28 кинеских рудара

Извор: Викиновости


7. јул 2011.
Пекинг/ Кина (Beta-AP) - Пожар у руднику угља у источној Кини заробио је у утроби земље 28 рудара, а спасиоци на другом крају земље трагају за 42 рудара из два рудника која су поплављена током викенда услед јаких киша, рекли су у четвртак кинески званичници.

Како је саопштила државна администрација за безбедност на послу, пожар је избио у среду увече у руднику угља који се налази у провинцији Шандонг, а према резултатима прелиминарне истраге, потекао је од запаљеног компресора за ваздух на 225 метара дубине. Државна телевизија Си-Си-ТВ (ЧТВ) приказала је спасиоце како товаре колица врећама земље и блата које ће бити искоришћене за блокаду пожара. Ватра још гори у утроби рудника.

У јужној Кини, спасиоци и даље покушавају да нађу 42 рудара који нису видјени откако су кише поплавила два тамошња рудника.

Вода је продрла у један рудник у изградњи у провинцији Гуејџоу, заробивши 23 рудара у дубоком подземљу, а спасиоци испумпавају воду чији се ниво у руднику смањио за 16 метара од среде увече, рекао је један кинески званичник.

Извор[уреди]