Пређи на садржај

Подршка Тадићу за још један мандат

Извор: Викиновости


4. април 2012.
Београд/ Србија (Бета) - Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак изјавио је у среду да је готово извесно да ће 6. маја бити и председнички избори и најавио да ће подржати Бориса Тадића.

„Пошто је сада већ доста извесно да ће бити председничких избора ја сам уверен да ћемо и ми из ЛСВ подржати наше коалиционе партнере и председника Тадића у трци за још једним мандатом“, рекао је Чанак за Б92.

Он је навео да је јасно да се Србија на раскрсници јер Тадић представља симбол једне опције која је Србију повукла на европску страну, а како је додао, његов главни опонент, лидер напредњака Томислав Николић, представља опцију која не види проблем у томе да Србија буде „руска провинција“.

„Да ли у Европу или Азију, да ли као независна држава или провинција - то су отприлике питања на која ће грађани сада да дају одговоре. Ја верујем Тадићу и гласаћу за њега зато што је повлачио непопуларне потезе, али који су се показали да су добри за државу“, рекао је Чанак.

Он је додао да остали могу да гласају против њега јер ће друга опција бити практично гласање против европског пута Србије.

Извор[уреди]