Погинуо у Либану од метка из Сирије

Извор: Викиновости


9. април 2012.
Дамаск-  (Beta) - Камерман Али Шабан погинуо је у понедељак у Либану пошто га је погодио метак испаљен у пуцњави у суседној Сирији, што је други случај преливања сиријских сукоба у суседне земље.

Шабан (32), који је радио за телевизију Ал Џадид (Al Jadeed), снимао је у северној области Либана Вади Халед, када га је погодио метак у груди, изјавили су либански безбедносни званичници. Метак је, према њиховим речима, залутао из оружаног сукоба у суседном сиријском селу Армута. Камерман је преминуо на путу ка болници, рекли су званичници под условом да остану анонимни. Његов колега репортер Хусеин Хреис рекао је да су чули пуцњаву са свих страна и да је Шабан био у аутомобилу када је погођен.

Аутомобил је потпуно уништен мецима, рекао је Хреис, додајући да су више од два сата чекали војску и локалне становнике да их извуку на безбедно.

Сиријске снаге у понедељак су пуцале и на избеглички камп у Турској, где се верује да је побегло неколико побуњеника после сукоба са војском. Том приликом рањено је пет особа, а сиријска организација за људска права каже да се две особе подлегле повредама.

Извор[уреди]