Погинуо Британац у Петроварадину

Извор: Викиновости11. јул 2009.


Нови Сад / Србија (Б92) У Петроварадину погунуо Ентони Фисек стар 22 године. Нестрећа се догодила док се туриста из Лондона пео низ бедем Петроварадинске тврђаве, који се налази ван Егзитовог простора. Полиција саопштила да нема индиције да је реч о кривичном делу.

Окружни суд у Новом Саду и дежурни судија Ненад Симовић потврдили су информацију да је Ентони подлегао повредама задобијених услед пада се бедема тврђаве. Несерећа се догодила око два часа после поноћи а увиђај је обавила полиција. Симовић је додао да нема индиције да је реч о кривичном делу.

Организатори Егзита саопштили су да их је служба Хитне помоћи обавестила о смрти Ентонија Фисека рођеног 1987. године. Полиција која је испитивала узроке пада утврдила је да се незгода десила ван подручја на којем се одржава четвородневни фестивал Егзит. И поред тога организатори Егзита упутили су поруку саучешћа породици и пријатељима настрадалог младића.

Иако се несрећа догодила ван фестивала, изузетно смо узнемирени и саосећамо са Антонијевом породицом и пријатељима.

—Егзит фестивал

Док се чека пун извештај Полицијске управе Новог Сада, тело Фисека налази се у Клиничком центру Војводине где ће се нако обављене обдукције послати родитељима у Лондону.

Британци су традиционално једни од најбројнијих страних посетилаца Егзит фестивала који ове године прославља јубиларно десетогодишњицу постојања.

Извори[уреди]