Пређи на садржај

Погинула Борка Вучић

Извор: Викиновости

Лапово / РТС (РТС / Б92) У саобраћајној несрећи на аутопуту Београд-Ниш надомак Лапова погинула је Борка Вучић, висока функционерка СПС. Међу настрадалима је и Мирјана Благојевић док су две особе повређене.

Око 15 часова на деоници између Баточине и Лапова у саобраћајној несрећи погинула је Борка Вучић и Мирјана Благојевић док су Дејан Благојевић и Верица Милаковић задобили повреде због којих су хоспитализовани у Крагујевачком клиничком центру (ККЦ).

Дејан Благојевић који је управљао возилом задобио је лакше повређен, док је Верица Милановић теже повређена, али није у животној опасности, саопштио је новинарима доктор Владимир Ђорђевић.

Благојевић има лаке телесне повреде, а Милаковићевој су урађени скенер главе, вратне кичме, грудног коша и абдомена и нема знакова повреде унутрашњеих органа.

Он је нагласио да се код Милаковићеве тренутно ради додатна дијагностика, јер се сумња да има неколико поломљених ребара.

Узрок несреће још није познат, а према изјави возача Дејана Благојевића "нешто је пукло, после чега је уследило превртање аутомобила, који се, након што су испали сви путници, и упалио".

Начелник крагујевачке полиције Иван Ђоровић рекао је да је на аутомобилу највероватније пукла гума, након чега је возач изгубио контролу и пробио заштитини зид.

Према његовим речима, након тога се аутомобил неколико пута преврнуо и тада су Борка Вучић и Мирјана Благојевић испале из возила.

Возач Дејан Благојевић изгубио је свест, али се након неколико минута освестио и успео да изађе пошто се аутомобил запалио.

Обдукција тела настрадалих планирана је за понедељак.

Извор[уреди]