Пређи на садржај

Побуњеници нашли црне кутије малезијског авиона

Извор: Викиновости

20. јул 2014.
Грабове/ Украјина (Beta-AP) - Побуњеници су нашли „црне кутије“ малезијског путничког авиона који је пао на истоку Украјине, а предаће их само Међународној организацији за цивилну авијацију (ICAO), рекао је у недељу лидер сепаратиста у источној Украјини Александар Бородај.

Црне кутије
Слика: Dennis R. Grossi.

Обично две „црне кутије“ - електронски регистратор параметара лета и рада главних уређаја авиона, као и регистратор разговора у пилотској кабини, кључни су за расветљавање падова авиона.

Бородај је такође навео да ће, до доласка званичника, тела нађена на месту пада авиона у доњецкој области остати у вагонима-хладњачама на железничкој станици у граду Торезом, 15 километара од места пада авиона.

Наоружани побуњеници приморали су у недељу спасиоце да им предају све 196 тела надјених на месту пада авиона и ставили их у железничке вагоне-хладњаче, рекли су украјински званичници и посматрачи.

Не зна се шта је са телима 102 путника која нису нађена, али је представник ОЕБС за штампу Мајкл Боциуркив рекао да су вероватно изгорела не остављајући трага.

Извор[уреди]