Победник тамичења за слику године 2012.

Извор: Викиновости


25. фебруар 2013.
(Wikimedia) - 3990 гласова Викимедијанаца одредило је седмог победника годишњег такмичења за слику године на Викимедијиној мултимедијалној остави (Wikimedia Commons­u). Укупно 988 одабраних у сјајне фотографије током протекле године је учествовало у такмичењу. Организациони одбор са задовољством представља резултате, и жели честита нашим победницима.

Пчеларице
Слика: Pierre Dalous.

Комплетни резулати видљиви су на POTY 2012 страни резултата. Такмичење се састојало из две рунде гласања – најбоље слике из 1. рунде наставиле су у 2. рунду, која се завршила 14. фербруара.

Wikimedia Commons такмичење за слику године одржава се сваке године, воде га волонтери и то још о 2006. године. Ове године, око 4000 Викимедијанаца је гласало, што чини је рекордан број који је надмашио очекивања.

Подршка викимедијанске заједнице омогућила је ово невероватно такмичење, и организатори би желели да се захвале свима који су учествовали.

Викимедијина мултимедијална остава је медијско складиште за медијске садржаје које свако може слободно да дели, користи и мења. Уредници Викимедијине Оставе именују најбоље медије за статус „сјајног“ у текућем пројекту, а све сјајне фотографије од прошле године су укључене у годишње такмишење за слику године.

Такмичење је забаван и пријатан догађај које не слави само наше одличне фотографе и илустраторе, већ свакога ко доприноси Викимедији. Позивамо вас да донирате сопствени rad Викимедијиној остави. Наша библиотека слободно лиценцираних медија броји преко 16 милиона фајлова. Можете их аплоудовати сами (детаљи овде) или их послати имејлом на инфо­ commons@wikimedia.org уколико сте власник ауторског права или одржавач слободно­лиценциране колекције медија које желите да донирате Commonsu.

  • Са енглеског превео: Стефан Веселиновић
  • Лектура: Горан Обрадовић

Извор[уреди]