Плакат са сликом Милошевића у московском биоскопу

Извор: Викиновости
Слободан Милошевић
Слика: U.S. Air Force.

31. јул 2014.
Москва/ Русија (Beta) - У фоајеу руског државног биоскопа „Илузион“ у Москви у четвртак се појавио плакат са сликом бившег председника Србије Слободана Милошевића и његовим цитатима против Запада, али је убрзо скинут, пренела је руска телевизија ДОЗД.

Интернет портал киното, посвећен новостима у кинематографији, пренео је да је тај биоскоп истицањем Милошевићеве фотографије и његових цитата, у низу фотографија познатих режисера, „позвао на рат са Европом“ и „распламсавање међунационалне мржње“.

Поред Милошевићеве фотографије стајао је текст који се наводи као његов: „Руси! Сада се обраћам свим Русима, становницима Украјине и Белорусије јер вас на Балкану сматрају такође Русима. Погледајте нас и запамтите - са вама чине исто када сте одвојени и показујете слабост. Запад - побеснели пас на ланцу - хвата вас за грло“.

„Браћо, сетите се судбине Југославије. Не дозволите да и са вама тако поступе. Шта ће вам Европа, Руси?“, Наводи се у том тексту и додаје: „Ми смо нова тржишта за скупо ђубре и америчку демократију“.

Олег Бочков из Државног филмског фонда Русије, коме припада биоскоп, рекао је да нема информацију о истакнутом плакату и да одлуку о качењу с њим нико није усаглашавао.

Директорка „Илузиона“ Нина Бородачова изјавила је да су плакат штампали и окачили запослени у биоскопу. „То је наш став“, додала је она.

Извор[уреди]