Пеђа, реци да то није истина

Извор: Викиновости


20. децембар 2011.
САД -  (Beta) - Комесар НБА лиге Дејвид Стерн рекао је у уторак да ће Предраг Стојаковић остати упамћен као један од најбољих шутера у америчкој професионалној кошаркашкој лиги, док је жаљење због његовог повлачења изразио и Дирк Новицки.

„Пеђина заоставштина не односи се само на један тим. Он ће остати упамћен као један од најбољих шутера у историји НБА. Његови успеси су производ неуморног рада и неутаживе жеље да буде најбољи у томе што ради“, рекао је Стерн поводом одлуке Пеђе Стојаковића о прекиду играчке каријере.

„Пеђин учинак, међутим, протеже се далеко даље од доброг шута за три поена и те титуле коју је коначно освојио прошле сезоне са Даласом. Он је био један од играча из иностранства који су упознали НБА са остатком света и инспирисао хиљаде навијача да почну да играју кошарку“, рекао је комесар лиге.

Прва звезда Даласа и један од најбољих кошаркаша света Новицки објавио је на Твитеру своју поруку Стојаковићу.

„Реци да то није истина, Пеђа. Један од најбољих саиграча икад, а помогао нам је и да освојимо тај прстен“, написао је Новицки.

Тренер Даласа Рик Карлајл рекао је колики је удео имао Стојаковић у освајању НБА титуле. „Пеђа нам је спасао сезону. Имати играча који је таква претња заиста нам је много значило“, рекао је Карлајл.

Стојаковић се одлучио на повлачење због сталних повреда.

„Када почнете да се више борите против свог тела него што се припремате за утакмицу, време је да схватите где сте... Увек сам волео кошарку и увек сам гајио велико поштовање према њој и знам да је сада право време да се повучем. Давно сам себи обећао да ћу то учинити ако ми срце и тело нису потпуно посвећени“, навео је Стојаковић.

Извор[уреди]