Пет села без струје десет дана

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


16. јануар 2012.
Врање/ Србија (Beta) - Пет брдско-планинских села са око 130 домаћинстава већ 10 дана нема струје због тежих кварова на далеководима и нисконапонској мрежи који су последица снежног невремена које је Пчињски округ захватило на Бадње вече и Божић.

Шеф диспечерске службе у Електродистрибуцији Врање Владан Вељковић је за агенцију Бета изјавио да су десет дана без струје житељи села Мањак и Кукавица у општини Владичин Хан, село Стрешак у врањској општини и села Сливница и Дуга Лука у општини Врањска Бања.

„До кварова на далеководима наше екипе долазе пешице, пробијајући се кроз сметове који достижу и до два метра а проблем је што у неким случајевима за отклањање квара до лица места мора да дође и механизација, као што је пример село Штрешак где је прегорео трансформатор који мора да се допреми на лице места“, казао је Вељковић.

Према његовим речима, екипама Електродистрибуције Врање у рашчишћавању путева од снега, да би могли да дођу до места на коме се квар десио, помажу припадници Војске Србије.

„Од недеље увече је због новог квара без струје остало још седам, осам села на подручју Бабине Пољане у општини Врање, у којима званично имамо 160 домаћинстава, а у пракси у њима се живи у око 50 кућа, док остали долазе само повремено“. Рекао је Вељковић.

Вељковић наводи да очекује да екипе Електродистрибуције Врање поправе квар на подручју Бабине Пољане у току дана, док би житељи пет села у општинама Владичин Хан, Врање и Врањска Бања, који струју немају десет дана, струју требали да добију у наредних неколико дана.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg