Пређи на садржај

Петорица Срба пуштени из притвора

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

31. март 2012.
Гњилане/ Србија (Beta) - Веће Врховног суда Косова прихватило је жалбе адвоката петорице Срба ухапшених у региону Гњилана 25. фебруара и преиначило решење Окружног суда у Гњилану тако што је свима од суботе укинут притвор.

Веће Врховног суда Косова које је то одлучило чинили су Еулексов судија Франческо Флорит и двоје судија са Косова Марија Адеми и Салих Топлица.

Адвокат једног од ухапшених Срба Миодраг Бркљач изјавио је за агенцију Бета да је мера судског притвора замењена блажом мером односно јављањем у полицијску станицу.

Јутрос је решење стигло у притворске јединице окружних затвора у Гњилану и Приштини о њиховом ослобађању. „Младен Димитријевић и Златко Демић који су били у притвору у Гњилану већ су дошли кућама, док су остала тројица који су били у Приштини на путу кући“, рекао је Бркљач.

Он је навео да том приликом није одлучивано о „суштини самог поступка“ против петорице Срба из региона Гњилана осумњичених за наводно угрожавање правног поретка Косова, већ само да ће се они бранити са слободе.

Специјална јединица Косовске полиције Росу 25. фебруара је ухапсила четворицу радника МУП-а Србије и матичара у пензији осумњичене да су наводно угрожавали правни поредак Косова.

Ухапшени су Златко Денић и Горан Матропазовић из Пасјана, Никола Трајковић из Партеша и Драган Стојковић из Будриге, који су у полицијској управи Гњилане, која је 1999. измештена у Врање радили на издавању пасоша и возачких дозвола, као и матичар у пензији Младен Димитријевић из Пасјана.

Извор[уреди]