Пајтић и Вилхелм о политичкој ситуацији у Војводини

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


14. новембар 2012.
Нови Сад/ Србија (Beta) - Амбасадор Немачке у Србији Хајнц Вилхелм (Heinz Wilhelm) и председник Владе Војводине Бојан Пајтић разговарали су у среду у Новом Саду о актуелној политичкој ситуацији у Војводини, саопштио је покрајински секретаријат за информисање.

Како се наводи, амбасадор Вилхелм је током разговора исказао посебан интерес за актуелну политичку ситуацију у Војводини, посебно у светлу одлука Уставног суда Србије које се односе на положај Војводине.

Додаје се да је током разговора Пајтића и Вилхелма било речи и о надлежностима покрајине, посебно у области остваривања права припадника националних мањина.

Амбасадор Вилхелм желео је да посети Војводину као најбољу локацију за инвестирање немачких компанија, јер је око 60 одсто инвестиција из Немачке у Србији реализовано на територији Војводине, пише у саопштењу.

Бојан Пајтић је рекао да Војводина у свом развојном програму за приоритет има привлачење страних улагања, посебно у индустријском сектору.

Немачки амбасадор је разговарао и председником Скупштине Војводине Иштваном Пастором и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg