Пајтић: Покушај гашења аутономије Војводине

Извор: Викиновости

12. април 2013.
Нови Сад/ Србија (Beta) - Председник Владе Војводине Бојан Пајтић оценио је у четвртак да је на делу покушај „гашења“ аутономије те покрајине.

„Да ли треба да пристанемо на то да нам се укида надлежност по надлежност и да се тако полако угаси и аутономија Војводине? Ми на то нећемо пристати“, рекао је Пајтић у емисији „Један на један“ Радио-телевизије Војводине.

Он је оценио да је, након што је Влада Војводине донела Предлог декларације о заштити уставних и законских права Војводине, уследила „страшна кампања и позив на линч“ против покрајинских власти, уз „бесмислене“ оптужбе за сепаратизам.

„Какав сепаратизам, какви бакрачи! У Војводини никада није било сепаратизма, нити ће га икада бити. Републичке власти измишљају непријатеља како би прикрили резултате преговора о Косову“, казао је Пајтић и додао да се из истих разлога сутра у Новом Саду организује митинг „Стоп разбијању Србије“, који је уперен против власти у Војводини.

Пајтић је рекао да је апсурдно да владајуће странке у земљи организују митинг против покрајинских власти, уместо да решавају проблеме и оценио да је циљ заправо да се покрајинска власт сруши под сваку цену и „уподоби“ са републичком.

Извор[уреди]