Пређи на садржај

Пастор поручио десничарима Јобика да не вршља по Војводини

Извор: Викиновости
Иштван Пастор
Слика: mediaportal.vojvodina.gov.rs.

25. јануар 2014.
Нови Сад/ Србија (Beta) - Председник Савеза војвођанских Мађара (СВМ) Иштван Пастор оптужио је у суботу Јобик, есктремно десничарску парламентарну странку из Мађарске, да жели да шири мађарски национализам у Војводини и поручио да војвођански Мађари никада на то неће пристати.

„Не треба нам нико, чак ни ко долази из Мађарске, да својим неодговорним понашањем изазива пожар, а затим одлази кући“, навео је Пастор у писаној изјави за јавност поводом отварања канцеларије Јобика у Суботици.

Он је поручио да војвођански Мађари живе заједно са Србима и са другим аутохтоним мањинама, са избеглим и расељеним лицима из бивше Југославије, па затим са територије Косова, као и с косовским Ромима који су протерани из Западне Европе.

„То је свакако изазован задатак како у свакодневном животу, тако и у политици. Војвођански Мађари никада нису и неће бити протагонисти ни српског, ни мађарског национализма. То СВМ поручује Јобику и оним странкама војвођанских Мађара које су се постројиле иза Јобика чекајући свој политички плен“, навео је Пастор у оштро интонираој изјави.

Извор[уреди]