Пређи на садржај

Пастор незадовољан односом према Војводини

Извор: Викиновости


27. децембар 2012.
Суботица/ Србија (Beta) - Председник Савеза војвођанских Мађара (СВМ) Иштван Пастор рекао је у четвртак да је незадовољан ставом Владе Србије према Војводини јер се не остварује оно што Влада говори.

Пастор је на новогодишњој конференцији за новинаре рекао да има утисак да се Демократска странка - владајућа у Војводини, стално повлачи пред републичком владом, да не „постоји принципијелна црвена линија преко које се не иде“ што се види у случају Развојне банке, буџета Покрајине.

Председник СВМ је казао да та странка неће мењати владајуће коалиције јер не жели да буде фактор дестабилизације, али ће се, ако до промена дође вољом других, прилагодити новонасталој ситуацији.

Пастор је у сали „Дома Мађара“ рекао да се доказала исправност одлуке СВМ да на мајским изборима изађу самостално јер су дошли у посед сопствених мандата, избегавши ситуацију да постану „колатерална штета“ разбијања било које значајне политичке снаге.

Лидер СВМ је поново устврдио да је та странка „покрадена“ на изборима, али се на томе ништа не ради, иако сви причају о борби против криминала.

Извор[уреди]