Пређи на садржај

Пастор: Нема разлога за изборе у Војводини

Извор: Викиновости


3. фебруар 2013.
Нови Сад/ Србија (Beta) - Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор оценио је да је веома извесно да ће доћи до расписивања ванредних републичких избора, али је додао да не постоји ниједан разлог за превремене покрајинске изборе.

И. Пастор
Слика: mediaportal.vojvodina.gov.rs.

„У Војводини имамо релативно масивну парламентарну већину, Влада и Скупштина функционишу и не видим ниједан једини разлог због које би се ишло на превремене изборе“, рекао је Пастор за новосадски Дневник.

Изборе за Скупштину Војводине расписује председник покрајинског парламента. На власти у Војводини је коалиција Демократске странке, Пасторовог Савеза војвођанских Мађара, Лиге социјалдемократа Војводине и Либерално-демократске партије.

Пастор је оценио да су последице најновијих политичких дешавања у Београду „неминовне“, односно да све указује на то да је расписивање ванредних републичких избора „мање-више извесно“.

„Да ли су у питању дани, недеље или месеци, више је ствар детаља“, оценио је Пастор и додао да је реално да буду расписани и локални избори, јер уколико дође до пуцања „осовине СНС-СПС“ у Влади Србије, то ће се одразити и на коалиције по градовима и општинама.

Извор[уреди]