Пређи на садржај

Партизан ће у Евролиги дати све од себе

Извор: Викиновости


18. октобар 2011.
Београд-  (Beta) - Кошаркаши Партизана почињу у четвртак такмичење у Евролиги утакмицом у Београду против Анадолу Ефеса из Истанбула, а тренер Владе Јовановић и капитен Петар Божић обећали су само да ће њихов тим играти најбоље што може.

„Нећу да претерујем, али нећу да будем ни непоштен према људима с којима радим и према навијачима и да кажем да ћемо проћи у Топ 16. Ми имамо обавезу да добијемо само Шарлроа, и то не потцењујући њихов квалитет“, рекао је Јовановић новинарима у Београду.

„Наравно, ја не тражим алиби. Наше ангажовање ће, надам се, бити исто и на гостовањима и код куће, али уз нашу публику пробаћемо да будемо бољи него што јесмо, а да ли ће то бити довољно - видећемо. Бесмислено је да претимо екипама у групи“, казао је тренер шампиона Србије и региона.

Партизан ће играти у Групи C с великанима Макабијем и Реал Мадридом, али и са Анадолу Ефесом и Арманијем, екипама које су овог лета потрошиле десетине милиона евра на појачања, као и са белгијским прваком, који је дошао из квалификација.

Петар Божић је рекао да је Ефес фаворит и да је група изузетно јака.

„Шта да кажем о квалитету противника, а да се не зна до сада. Када се узму у обзир амбиције, буџет, свакако је да је бреме фаворита на њима. Ми ћемо играти у складу са својим жељама и циљевима. У нашој хали ћемо имати предност најбоље публике, а знамо и које су нам амбиције“, рекао је Божић.

Утакмица Партизан - Анадолу Ефес игра се у четвртак од 19.00 у хали Пионир.

Извор

[уреди]