Партизан кажњен 30.000 евра

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


600px Bianco diviso di Nero a Strisce.png

29. децембар 2011.
Београд/ Србија (Beta) - Управа кошаркашке Евролиге казнила је у четвртак Партизан са 30.000 евра због понашања навијача на утакмици са Арманијем у последњем колу прве фазе такмичења.

Партизан је објавио изводе из извештаја делегата у коме се наводи да су гостујући играчи били ометани ласером током изводјења слободних бацања, током последњих пет минута меча у терен су убацивани упаљачи и оловке, а непосредно по завршетку меча на терену је експлодирала петарда.

„Дисциплински судија упозорио је Партизан да ће бити строжије кажњен уколико се такво понашање настави. За сваки и најмањи прекршај. Тако да је у овом случају клуб кажњен минималним казнама, али за сваки прекршај посебно што је укупно 30.000 евра!“, пише у саопштењу шампиона Србије.

Партизан је навео да су узете у обзир и претходне три године и прекршаји због кога је клуб раније кажњаван.

„Партизан моли своје навијаче“, додаје се у шаопштењу, „да навијају на фер и коректан начин на свим утакмицама у свим такмичењима у којима клуб из Хумске игра. Убацивањем предмета на терен, коришћењем ласера или сличних непримерених средстава, штету наносе само клубу за који навијају“.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg