Партизан изненађен поступком Џејмса Гиста

Извор: Викиновости


1. јул 2011.
Србија -  (Beta) - Кошаркашки клуб Партизан саопштио је у петак да је „изненађен“ и да се „ограђује“ од поступка бившег кошаркаша Џејмса Гиста, који је играо допингован у првој утакмици финала плеј-офа Суперлиге Србије, 1. јуна против Хемофарма.

„Професионални играчи имају одговорност према клубу у ком играју и јасно је правилима утврђено шта су њихова права и обавезе. Приликом потписивања уговора, потписују и акте, који их, између осталог, обавезују на двадесетчетворочасовну доступност контролорима Антидопинг агенције Србије. Гист је преузео ту обавезу, прекршио правила, а ми као клуб смо веома изненађени поступком“, наводи се у саопштењу на сајту Партизана.

Гист, који је по завршетку сезоне прешао у турски Фенербахче, био је позитиван на забрањену супстанцу карбокси ТХЦ. Америчком кошаркашу прети казна од опомене до двогодишње забране такмичења.

„Партизан се ограђује од таквог понашања играча, а с обзиром да је нанео велику штету угледу клуба биће и адекватно санкционисан“, додаје се у саопштењу.

Извор[уреди]