Пантић: Имали смо обавезу да помогнемо Влади Србије

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. децембар 2012.
Србија -  (Beta) - Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић изјавио је у недељу да су одборници општина са севера Косова морали да донесу одлуку о прекиду протеста на Јарињу јер су имали обавезу да помогну Влади Србије у настојањима да наставе пут европских интеграција.

У интервјуу дневнику „Политика“, Пантић је рекао да је за њега претходних неколико дана било најатеже од 1999. године, јер су одборници морали да донесу одлуку о прекиду протеста на Јарињу, што се „практично коси са интересима“ косовских Срба.

„Свакако да је ово био један од најтежих периода од 1999. године јер смо морали да донесемо одлуку која се практично коси са инстересима наших грађана. С друге стране имали смо обавезу да помогнемо Влади Србије у њеним настојањима да настави пут европских интегерација и не угрози свој медјународни положај“, казао је Пантић.

Он је оценио ту одлуку као велики успех, јер је „сигуран да ће односи између Владе и Срба на Косову од сада бити без икаквих трзавица као и да ће се заједнички радити на остваривању државних и националних интереса“.

„Пут ка ЕУ је веома важан али истовремено морамо водити рачуна о нашем државном и националном интересу“, поручио је Пантић.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg