Палестинац возач булдожера узроковао хаос на улицама Јерусалима убивши троје људи

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


2. јул 2008.

Јерусалим

Јерусалим/ Израел Израелске власти кажу да се један Палестинац - возач булдожера - залетао данас у возила на улицама Јерусалима, убивши троје и ранивши 45 људи. Инцидент је окончан када је један полицајац успео да се попне на булдожер и убије возача. Израелски функционери описују тај инцидент као терористички напад. Према саопштењу полиције, возач је био Палестинац из источног Јерусалима, који је и раније долазио у сукоб са законом, а иначе је радио за фирму која је у том подручју града изводила грађевинске радове.

Палестинска група Хамас саопштила је да она није спровела напад и да нема информације о томе ко стоји иза њега. Али представник Хамаса је тај инцидент назвао "природном" реакцијом на свакодневне израелске нападе на Палестинце. Хамас тренутно одржава крхки прекид ватре са Израелом у појасу Газе.

За разлику од Палестинаца на Западној обали и у Гази, арапски становници Јерусалима су слободни да раде и путују по целој територији Израела. Многи од њих раде у израелским грађевинским фирмама. Полиција је саопштила да се у данашњем нападу возач булдожера најпре залетео у један аутобус, који се од удара преврнуо, а затим и у неколико аутомобила, у прометној улици крај главне аутобуске


Извор[уреди]