Павићевић: Једна грешка, неће се поновити

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

11. децембар 2012.
Јариње-  (Beta) - Шеф тима Владе Србије за технички дијалог са Приштином Дејан Павићевић изјавио је у уторак да је један камион на прелазу Јариње грешком Еулекса послат на Мердаре ради царињења, али је истакао да се то више неће дешавати.

На седници Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију, Павићевић је рекао да је Европска унија обавештена о том пропусту супротном договору о интегрисаном управљању прелазима и да то више неће бити рађено.

Поједини привредници са севера Косова жалили су се да су им косовски цариници претили да морају да возе робу на царињење у јужну Митровицу јер у супротном више неће моћи да је увозе преко прелаза Јариње.

Павићевић је на седници скупштинског одбора рекао да за сада нема већих проблема у спроводјењу споразума са Приштином о интегрисаном управљању прелазима.

Косовски Срби су прошле недеље блокирали радове на прелазу Јариње, али су одустали након што су добили гаранције државног врха да ће се споразуми поштовати. Они су, међутим, најавили да ће обновити протесте ако Приштина покуша да изигра споразуме. И председник Владе Србије најавио је да ће Србија суспендовати споразум ако га Косово не буде спроводило на договорени начин.

Извор[уреди]