Отворен конкурс за механизацију

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

9. април 2010.
Крагујевац/ Србија Данас је објављен конкурс за одобравање средстава за набавку пољопривредне механизације из буџета града Крагујевца за 2010.годину који ће бити отворен до 30.априла. Према речима помоћника градоначелника за пољопривреду др Снежане Живановић Катић право да конкуришу за ова средства имају регистрована пољопривредна газдинства чије се пребивалиште и производња налазе на територији града Крагујевца а средства се одобравају носиоцу регистрованог газдинства за куповину једне нове прикључне машине (прскалице, атомизери, цистерне за осоку, сејалице, плугови) и то 80% од износа на достављеној профактури, максимално до 200 хиљада динара.

Средства се, додаје др Снежана Живановић Катић, одобравају бескаматно, без девизне клаузуле, са грејс периодом од 12 месеци а отплаћиваће се у две једнаке годишње рате ако је износ добијених средстава до 120 хиљада динара а ако износ добијеног кредита прелази 120 хиљада динара биће омогућена отплата у три годишње рате. На кредит не могу да рачунају они пољопривредници који у тренутку подношења захтева имају неисплаћене обавезе по основу раније закључених уговора из аграрног буџета или неизмирене обавезе према градској Дирекцији за робне резерве.

Поднете захтеве вредноваће Комисија у складу са критеријумима: број чланова домаћинства, просечна старост домаћинства, старост носиоца газдинства, површина пољопривредног земљишта у власништву или закупу, старост и број трактора, корисник кредита или субвенција и село.

Захтев за учешће на конкурсу се преузима у Одељењу за пољопривреду, зграда Дома синдиката, улаз Радничког универзитета IV спрат. Попуњени захтеви, са потребном документацијом, предају се Градској управи за привредне ресурсе, Одељење за пољопривреду, Трг Слободе 3.

Извор[уреди]