Пређи на садржај

Отворена изложба фотографија Вики воли Земљу 2023. у Новом Саду

Извор: Викиновости

29. август 2023.
Нови Сад/ Србија - У Новом Саду у просторијама Покрајинског завода за заштиту природе, свечано је отворена изложба фотографија са фото-конкурса Вики воли Земљу 2023. у Србији.

Вики воли Земљу Србија

У „Сали мамута” Покрајинског завода, од 29. августа изложене су победничке фотографије са фото-конкурса Вики воли Земљу 2023. у Србији. Посетиоци ће имати прилику да виде десет победничких фотографија које настављају такмичење на светком нивоу. Осим наведених, јавности су доступне и најбоље фотографије у специјалним категоријама — најлепша макро-фотографија, најлепша фотографија строго заштићене врсте (награда ЗЗПС-а) и најлепша фотографија са простора АП Војводина (награда ПЗЗП-а).

Изложбу су отворили Оливер Фојкар испред Покрајинског завода за заштиту природе, Иван Матејић, организатор такмичењеа и Зорана Милићевић, председница жирија. Победничке фотографије ће бити доступне јавности у Новом Саду до 19. септембра, након чега се сели у неки други град, а о детаљима ће организатори обавестити јавност ускоро. Уколико нисте у могућности да изложбу посетите уживо, можете то учинити и у „виртуелниом свету” на званичним страницама фото-конкурса.

За време трајања конкурса више од 80 учесника, професионалних фотографа, ентузијаста и љубитеља природе послало је тачно 2.705 фотографија чиме је постављен нов рекорд у досадашњим издањима такмичења на простору Србије! Конкурс је почео 15. јуна и трајао је до 9. јула 2023. године.

Галерија[уреди]

Извор[уреди]