Пређи на садржај

Осумњичени војник чека адвоката

Извор: Викиновости


19. март 2012.
Сијетл-  (Beta-AP) - Адвокат из Сијетла у понедељак ће се састати са америчким војником Робертом Бејлсом који очекује званичну оптужницу за напад на два села у Авганистану у коме је убијено 16 особа, укључујући деветоро деце.

Адвокат Џон Хенри Браун допутовао је у недељу у Канзас уочи свог првог сусрета са овим наредником америчке војске који је изолован у ћелији у војном затвору Форт Левенворт.

Портпарол затвора рекла је да ће Бејлс моћи да се састане са адвокатом Брауном у такозваној привилегованој посети, што значи, да ће као и у случају посете лекара, имати приватност.

Бејлс (38) није званично оптужен за убиства која су се догодила 11. марта и која прете да угрозе односе између Сједињених Држава и Авганистана.

Очекује се међутим да ће званична оптужница бити подигнута у року од недељу дана и ако случај оде на суђење, то суђење ће се одржати у Сједињеним Државама, рекао је један правни стручњак у америчкој војсци који је упознат са истрагом.

Авганистанци су прошле недеље изразили незадовољство што је Бејлс из Авганистан пребачен у САД, јер су желели да му се суди у Авганистану.

Извор[уреди]