Пређи на садржај

Оптужни предлог против фудбалера Звезде, Рада и Спартака

Извор: Викиновости


31. октобар 2012.
Крушевац/ Србија (Beta)- Више јавно тужилаштво у Крушевцу поднело је оптужни предлог против фудбалера Горана Чаушића, Огњена Мудринског, Ђорђа Деспотовића и Александра Кировског због инцидента на утакмици младих репрезентација Енглеске и Србије у Крушевцу, сазнаје данас агенција Бета.

Оптужни предлог поднет је и против кондиционог тренера репрезентације Андреја Милутиновића.

Кривичне пријаве против енглеских фудбалера Стивена Каулкера и Томаса Лиза и помоћог тренера репрезентације Стивена Виглија биће прослеђене енглеском тужилаштву.

За њих је донето решење о уступању кривичног гоњења страној држави у складу са Законом о пружању међународне правне помоћи.

Осим фудбалера, оптужена су и три навијача Дејан Маринковић, Мирко Минић и Милош Станковић.

Мудрински и Кировски су чланови Црвене звезде, Чаушић игра за београдски Рад, док је Деспотовић фудбалер суботичког Спартака.

Крушевачка полиција је у уторак саопштила да је поднела кривичну пријаву против фудбалера и помоћних тренера због сумње да су извршили кривично дело насиље на спортској приредби или јавном скупу, а против тројице навијача због употребе пиротехничких средстава, три бакље и једне димне кутије.

Кривична пријава је, према наводима полиције, поднета због сукоба који се догодио 16. октобра на стадиону Младост у Крушевцу на међународној фудбалској утакмици младих репрезентација Србије и Енглеске.

Енглези су након туче фудбалера тврдили да су и током утакмице вређани на расној основи, док је играч Дени Роуз, око кога су и почели инциденти, казао да је погођен два пута каменом из публике током другог полувремена.

Фудбалски савез Србије је одбацио примедбе о расизму и навео да су инциденти почели када је Роуз непристојно гестикулирао ка публици на крају меча који су Енглези добили 1:0. ФСС је репрезентативце Николу Нинковића и Огњена Мудринског казнио са годину дана неиграња у репрезентативним селекцијама због учешћа у инциденту.

Извор[уреди]