Пређи на садржај

Олимпијске игре, Дан трећи

Извор: Викиновости


30. јул 2012.
Лондон/ Велика Британија (Beta) - Трећи дан Олимпијских игара у Лондону обележио је пласман пливача Велимира Стјепановића у финале дисциплине 200 метара делфин, као и победе Ане Ивановић и Јанка Типсаревића.

  • Пливач Велимир Стјепановић остварио је велики успех и са осмим временом у полуфиналу пласирао се у сутрашње финале у дисциплини 200 метара делфин.
  • Тенисерка Ана Ивановић пласирала се у треће коло пошто је победила Олену Балтачу из Велике Британије са 2:0, као и Јанко Типсаревић који је савладао Немца Филипа Печнера са 2:1.

У дублу Ненад Зимоњић и Јанко Типсаревић победили су словачки пар Мартина Клижана и Лукаша Лацка са 2:0, док су Новак Ђоковић и Виктор Троицки завршили такмичење у првом колу пошто су изгубили од Швеђане Јохана Брунстрома и Роберта Линдштета са 0:2.

  • Веслачи Никола Стојић и Ненад Беђик пласирали су се у полуфинале трке двојац без кормилара и они ће наставити такмичење на ОИ у среду.

Четверац без кормилара у којем веслају Горан Јагар, Милош Васић, Миљан Вуковић и Радоје Ђерић наставиће такмичење у репесажу, у којем ће покушати да изборе место у полуфиналу.

  • Репрезентативац Србије у стрељаштву Немања Миросављев није успео да се пласира у финале и такмичење у дисциплини ваздушна пушка 10 метара завршио је на 30. месту.
  • Одбојкашице Србије ни у другом колу нису успеле да забележе прве бодове на Олимпијским играма, а изгубиле су од Јужне Кореје са 1:3.

Извор[уреди]