Пређи на садржај

Око 20.000 грађана у Шетњи за Зорана

Извор: Викиновости


11. март 2012.
Београд/ Србија (Бета) - Око 20.000 грађана учествовало је у суботу у „Шетњи за Зорана“, коју је у знак сећања на 12. март 2003. године, када је премијер Србије Зоран Ђинђић убијен организовала Либерално демократска партија.

Шетња, у којој је према проценама полиције учествовало 18.000 грађана, а према процени организатора 20.000 људи, почела је из Симине улице у Београду где је седиште ЛДП-а, одакле су се учесници упутили ка Влади Србије и у дворишту где је премијер убијен положили цвеће.

Грађани предвођени лидером ЛДП Чедомиром Јовановићем, који је био са супругом Јеленом, председником Српског покрета обнове Вуком Драшковићем, председником Социјалдемократске уније Жарком Кораћем наставили су ка Алеји великана на Новом гробљу где је премијер сахрањен.

"Прошле су године, али то време није умањило значај идеја које је промивисао Зоран Ђинђић. Ова шетња је израз поштовања према Зорану, али и спремност да се уради посао за који је он дао звој живот", рекао је Јовановић у дворишту испред Владе Србије.

Он је казао да је модернизација Србије, циљ који је поставио Зоран Ђинђић, обавеза према њему, свим грађанима, будућим генерацијама и држави Србији.

"Зоранове убице су у затвору, али то није разведрило небо над Србијом", истакао је Јовановић додајући да та чињеница грађане Србије није учинила срећијим.

Полагањем цвећа и паљењем свећа у Алеји великана на Новом гробљу, где је сахрањен премијер Србије Зоран Ђинђић "Шетња за Зорана" је завршена.

Извор[уреди]