Пређи на садржај

Одржана изложба „Вики воли Земљу" на Нишвилу

Извор: Викиновости
Вики воли Земљу Нишвил
Слика: Ivana Guslarevic.

17. август 2015.
Ниш/Београд/ Србија - Посетиоци „Нишвила” имали су прилику да погледају 20 најбољих радова са фото-конкурса „Вики воли Земљу”, од 11 - 16. августа на Нишкој тврђави, за време трајања фестивала.

.

Изложба је најављена на конференцији за медије, 11. августа у Прес центру Нишвила, где су пред бројним новинарским екипама Ивана Гусларевић, менаџер комуникација Викимедије Србије и Данко Јовић, руководилац Радне јединице Завода за заштиту природе Србије Ниша, истакли важност овог фото-такмичења као значајне промоције заштићених природних добара наше земље, али и прикупљања фотографија под слободном лиценцом.


Слика: Ivana Guslarevic.

На отварању изложбе Иван Благојевић, директор “Нишвила”, изразио је задовољство присуством Викимедије Србије на овом фестивалу и подсетио на важност обнове сликарских атељеа у циљу већег присуства културних садржаја на Нишкој тврђави. Данко Јовић, руководилац Радне јединице Ниша Завода за заштиту природе Србије, нагласио је да је ова изложба производ успешне дугогодишње сарадње Завода и Викимедије, као и да је промоција оваквих јавних фото-конкурса на великим културним манифестацијама корак ближе свим заљубљеницима у природне лепоте наше земље.

Изложба је изазвала и велику пажњу нишких медија, који су извештавали о њој у свом редовном програму.