Пређи на садржај

Одликовања заслужним појединцима и институцијама

Извор: Викиновости


14. фебруар 2012.
Београд-  (Бета) - Председник Србије Борис Тадић у уторак је, поводом Дана државности, Орденом Карађордеве звезде првог степена, одликовао тенисера Новака Ђоковића за нарочите заслуге и успехе у представљању Србије, а одликовао је још десетак заслужних појединаца и институција.

Губернатор Санкт Петербурга Георгиј Полтавченко одликован је Орденом српске заставе првог степена за нарочите заслуге у развијању односа и пријатељства народа Србије и Русије.

Тадић је Акциони тим за лоцирање и хапшење хашких бегунаца одликовао Сретењским орденом првог степена за нарочите заслуге на заштити и унапређењу правне дрзаве.

Сретењским орденом другог степена одликовани су Српско лекарско друштво, позоришни редитељ Дејан Мијач и Истраживачка станица Петница.

Сретењским орденом трећег степена одликовани су Јован Ћирилов и генетичар Миодраг Стојковић.

Безбедносно информативна агенција одликована је Орденом заслуга за одбрану и безбедност првог степена „за натпросечно, узорно и часно извршавање дужности и задатака у области безбедности“.

Орденом заслуга за одбрану и безбедност другог степена одликована је Пета управа те Агенције, а осам припадника Бије одликовано је златном медаљом за заслуге, а 14 припадника сребрном медаљом за заслуге.

Срђан Алексић постхумно је одликован златном медаљом „Милош Обилић“ за испољену храброст и дело личног херојства, јер је 1993. године као Србин из Требиња устао у заштиту комшије Бошњака кога је напала група насилника. Алексић је умро после неколико дана од последица тешких повреда које је задобио.

Извор[уреди]