Обама потврдио убиство амбасадора

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


12. септембар 2012.
Вашингтон/ САД (Beta) - Амерички председник Барак Обама потврдио је да су амерички амбасадор у Либији и још тројица званичника САД убијени у нападу радикалних исламиста на конзулат у Бенгазију.

Амбасадор Кристофер Стивенс погинуо је током напада на конзулат, који је запаљен током протеста екстремних исламиста због постављања на интернет филма у којем се погрдно описује пророк Мухамед.

„САД су против свих покушаја вређања туђих верских осећања, сви се једногласно морамо успротивити бесмисленом насиљу које је узело у данак људске животе“, навео је Обама у саопштењу.

Амерички председник казао је да је наредио увођење појачаних мера безбедности и заштиту америчког дипломатског особља широм света.

„Дао сам упутство мојој администрацији да обезбеди све неопходне ресурсе ради унапређења безбедности запослених у Либији и широм света“, казао је Обама.

Вест о смрти амбасадора Стивенса и тројице америчких званичника најпре су објавили либијски званичници - заменик либијског министра унутрашњих послова Ванис ал-Шареф и заменик либијског премијера Мустафа Абу Шагур.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg