Обама одао почаст жртвама напада 11. септембра у Пентагону

Извор: Викиновости


11. септембар 2011.
Вашингтон-  (Beta-AP/AFP) - Амерички председник Барак Обама у недељу је одао почаст жртвама напада од 11. септембра 2011. који су страдали у згради Пентагона, у оквиру обиласка свих места која су била мета терористичких напада пре тачно десет година.

Обама је дошао током послеподнева у огромну зграду министарства одбране, јужно од Вашингтона, где је заједно са супругом Мишел положио цвеће и поклонио се жртвама које су страдале током терористичког напада на Пентагон.

Као и претходно код Светског трговинског центра у Њујорку и у Шенксвилу, у Пенсилванији, Обама се заједно са супругом дуго задржао у разговору са члановима породица жртава страдалих како у самој згради Пентагона, тако и у путничком авиону који су терористи усмерили ка згради министарства.

Обама је раније у недељу изјавио да су САД успеле да очувају своје вредности упркос грешкама почињеним непосредно после терористичких напада пре десет година.

„Десет година касније, рекао бих да су САД прошле кроз све те догађаје у складу са својим националним карактером“, рекао је Обама у интервјуу снимљеном у Белој кући за америчку телевизијску мрежу Ен-Би-Си (НБЦ).

„Учинили смо грешке. Неке ствари се нису догодиле онако брзо како је требало, али у целини гледано, успели смо да се изборимо са Ал Каидом“, рекао је Обама, који је данас учествовао на церемонијама обележавања десет година од терористичких напада у Њујорку и Вашингтону.

У терористичким нападима у Њујорку, Вашингтону и Шенсквилу, где је пао четврти отети авион након интервенције путника, живот је изгубило готово 3.000 људи.

Извор[уреди]