Обама засмејавао противнике

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Барак Обама
Слика: Pete Souza.

15. март 2015.
Вашингтон/ САД (Beta-AFP/AP) - Председник САД Барак Обама шалио се на свој и на рачун неколицине својих супарника на годишњем вечери Гридајрон клуба (Gridiron Club), једног од најпрестижнијих клубова америчких медија.

„Још пре неколико година не бих могао да замислим да ћу стићи до педесетих. А што се тиче позитивних мишљења јавног мњења о мени, и даље то не могу да замислим“, рекао је 53-огодишњи председник у суботу увече, на вечери у Гридајрон клубу, где се једном годишње окупља политичка и медијска елита Вашингтона.

Традиционално на годишњем вечери у овом клубу, вашингтонски инсајдери ставе по страни своје разлике за вече смеха, дружења и сакупљања средстава за добротворне сврхе.

Обама се осврнуо на неке од својих супарника, као што је бивши градоначелник Њујорка, републиканац Руди Ђулијани, који га је недавно оптужио да не "воли" Америку, и на оне који кажу да председник није родјен у САД.

„Да не волим Америку не бих напустио Кенију да дођем овде“, рекао је Обама што је изазвало смех у публици од 650 новинара, посланика, државних и војних званичника који су присуствовали 130-ом скупу у Гридарону.

Обама, чији мандат истиче за мање од две године, такође је боцнуо политичке аналитичаре који сматрају да демократска странка треба више да се заинтересује за старије и беле гласаче.

„Управо зато сам дошао овде“, рекао је Обама.

Обама је почео говор рекавши да ће више засмејати присутне него на претходним годишњим вечерама Клуба.

„Не кажем да сам сада смешнији ... кажем да је сада трава легална у Вашингтону“, рекао је он.

Главни град САД ове године је легализовао канабис, који је и даље илегалан на савезном нивоу, мада је легализован још у неколико америчких држава.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg