ОИ: Ђоковић много разочаран

Извор: Викиновости


4. август 2012.
Лондон/ Велика Британија (Beta) - Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је много разочаран данашњим поразом у полуфиналу Олимпијских игара у Лондону, и признао је да је Енди Мари био бољи ривал.

„Ово је велико разочарење, нема ту шта. Веровао сам у победу. Улог је био велики - финале и сигурна медаља за Србију. Нисам успео да победим, иако сам био близу. Играо сам добро, али он је био бољи у одлучујућим тренуцима“, казао је Ђоковић новинарима у Лондону након пораза 5:7, 5:7.

Други тенисер света казао је да нема оправдања због терена, пошто су услови били исти за све. Он ће у недељу играти за бронзану медаљу против Хуана Мартина Дел Потра из Аргентине.

„Мислим да може да ми послужи искуство из Пекинга, како сам се тада опоравио после пораза у полуфиналу. Сада сам још под утиском овог пораза, али покушаћу да пронађем снагу и мотивацију да донесем медаљу за земљу...Дел Потро је добар играч, ово му су му прве Игре. Не знам како ћемо се осећати, али ће нас сигурно мотивисати помисао да можемо да освојимо медаљу за своје земље“, казао је српски тенисер.

Мари је имао велику подршку бучне домаће публике.

„Та улога је била значајна, а то се и очекивало. Знао сам да ће велика већина бити на његовој страни. Он је то хтео да искористи и испоставило се да је у тим одлучујућиим тренуцима вероватно публика пресудила...Остаје велики жал за пропуштеним приликама. Али, шта је ту је. Није ми ни први ни последњи пораз, морам да се саберем и наставим даље“, рекао је Ђоковић.

Извор[уреди]