Пређи на садржај

Новосадски пљачкаши обарају рекорд

Извор: Викиновости16. април 2009.


Нови Сад / Србија (РТВ) Претходних неколико месеци у Новом Саду пријављено је 96 пљачки, шта је најгори биланс у историји града. Сматра се да је број разбојништва и већи али се многи не усуђују да случајеве пријаве надлежним органима.

Соња Ралетић Дотлић, председница Новинарског истраживачког центра у сарадњи са полицијом открила је јавности да је пораст пљачки у Новом Саду алармантно у успону. Како преноси Радио-телевизија Војводине на територији града пријављено је 96 случаја пљачки што је далеко мање од стварног броја. Наиме, многи грађани одлучују се да разбојништво не пријаве како би избегли полицијска испитивања. Жртве су углавном малолетници, али није редак случај да буду нападнути и стара лица.

Према анализи НИЦ-а, разбојништва се углавном дешавају око Булевара ослобођења као и у близини Лиманског и Железничког парка, а Ралетић Дотлић предлаже је да би боља улична расвета, и појачано присуство полиције утицало на смањење напада што би уједно подигло сигурност грађана.

Александар Јовановић, председник Скупштине града, изразио је задовољство што је Нови Сад први град у региону који има јединствену мапу криминала и тесно сарађује са грађанима и надлежним институцијама на сузбијању те "болести друштва".

Извор[уреди]