Новосадски атлетичари допутовали са 39 медаља

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

19. март 2013.
Нови Сад/ Србија (Бета) - Чланови подмлатка Атлетског клуба Војводина, који су уочи такмичења провели 30 сати завејани на аутопуту због чега је њихов наступ био неизвестан, вратили су се у уторак из Дортмунда у Нови Сад са 39 освојених медаља.

Тренер Ференц Камаси је на пријему у просторијама атлетског клуба рекао да су, упркос непријатностима на путу, новосадски атлетичари узраста од 11 до 15 година остварили изванредне резултате на Спортским атлетским играма у Дортмунду, јер је освојено 39 медаља.

Атлетичар Стефан Сабо, који је освојио три медаље и један пехар, рекао је да је веома задовољан јер је због кашњења право из аутобуса отишао на терен и поставио лични рекорд.

Млади атлетичари су казали да им је у почетку било досадно, али су касније нашли начина да се забаве уз музику и друштвене игре. Како тврде, упркос проблемима на путу нису дозволили да им временске неприлике покваре расположење.

„Били смо смирени и веровали смо тренеру због његовог искуства“, рекао је Сабо.

Ференц Камаси је рекао да су због застоја на путу атлетичари почели да се загревају још у аутобусу, а деца су по доласку у Дортмунд почела да се такмиче.

Новосадски атлетичари успели су да стигну у последњем тренутку на такмичење, захваљујући једном мађарском полицајцу који им је, како је рекао возач аутобуса, дозволио да кроз пробијену ограду оду у контра смеру на аутопуту.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg