Нови инциденти између Албанаца и Македонаца

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести из Македоније
Локација Републике Македоније

Мапа показује позицију Републике Македоније у свету и Европи.

11. март 2012.
Скопље-  (Бета) - Нови инциденти догодили су се у ноћи између суботе и недеље између Македонаца и Албанаца у Скопљу, Тетову и Прилепу, саопштила је у недељу македонска полиција.

Један Македонац стар 15 година одведен је у болницу пошто га је пребила група Албанаца, од којих су неки били наоружани бејзбол палицама, у центру Скопља, навела је полиција. Полиција је привела пет нападача.

У скопском насељу Горче Петров где живе већински Македонци, непознати нападачи су бејзбол палицама напали и ударали 66 годишњег човека и затим побегли у правцу насеља Сарај где живе већински Албанци.

У Тетову су приведена двојица од групе нападача који су извршили напад на двојицу људи. У нападу је повређен и један полицијски службеник из полицијске станице Тетово. Двојици приведених, ради се о два брата, одређен је 48-очасовни притвор.

У Прилепу око један сат иза поноћи нападнут је 17 годишњак кога је већа група лица ударала у главу тврдим предметима, навела је полиција. Он је задржан у болници у Прилепу на лечењу.

Безбедносне снаге су ојачале присуство на улицама македонске престонице, посебно око места где се окупљају млади као што су шопинг центри или паркови.

Дописник агенције Франс прес је констатовао да је број полицијских возила и полицајаца у Скопљу повећан. Такође полицајци у цивилу се налазе у возилима градског превоза.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg