Нове жртве и сукоби у Сирији

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


22. септембар 2012.
Алеп/ Сирија (Beta-AFP) - Најмање 11 сиријских војника убијено је у суботу у сукобима и нападима побуњеника на контролне пунктове у региону Алепа, саопштила је опозициона Опсерваторија за људска права (OSDH).

Најмање пет побуњеника страдало је у жестоким вишесатним сукобима у местима Орм и Кафат Џум, на западу провинције Алеп. Побуњеници су извели и напад на пуктове у месту Абезмо, у истој области, и тамо је у бомбардовању погинула једна жена.

Орм, Кафат Џум и Абезмо налазе се на западу провинције Алеп, недалеко од границе са Турском. „У тој зони нема више присуства режима, осим на војним и административним пунктовима“, казао је председник ОСДХ Рами Абдел Рахман.

Према његовим речима, режим жели по сваку цену да избегне да побуњеници успеју да повежу тај део провинције Алеп са провинцијом Идлеб, пошто би то представљало велику територију под контролом побуњеника на граници са Турском, која подржава опозицију.

У северном делу града Алепа у зору је одјекнуло више снажних експлозија, када је више градских четврти бомбардовано, наводи ОСДХ, који преноси сведочења побуњеника.

Безбедносне снаге ухапсиле су велики број људи у месту Ел Хара у провинцији Дера, док се у месту Даел воде борбе.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg