Нова рециклажна острва у Крагујевцу

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

21. април 2010.
Kragujevac/ Србија

У оквиру прошлогодишње акције Очистимо Србију, Крагујевац је од Министарства за животну средину и просторно планирање Републике Србије добио 30 контејнера за комунални отпад, 20 за папир и 20 за одлагање пет амбалаже и лименки.

Тим поводом данас је Крагујевац посетио дирекор акције Очистимо Србију Зоран Кинђић, кога су у Јавном комуналном предузећу Чистоћа примили члан већа за заштиту животне средине, одрживи развој и сарадњу са удружењима Срђан Матовић и директор предузећа Дејан Раонић. Добијени контејнери биће постављени на рециклажним острвима на 20 локација у граду, а у циљу успостављања бољег система управљања отпадом, него што је то раније био случај, рекао је Срђан Матовић.

Акција Очистимо Србију амбициознија је за ову годину. Жеља нам је да Крагујевац који има велики потенцијал добије и рециклажна дворишта, где ће се сав прикупљени рециклирани материјал третирањем и балирањем, припремити за даљу рециклажу, навео је Зоран Кинђић, директор акције Очистимо Србију. Он је рекао да ресорно министарство ове године суфинансира и камионе за одвожење смећа, као и осталу потребну опрему која ће бити равномерно распоређена комуналним предузећима по Србији. Приликом данашње посете дирекор Кинђић са представницима Града обишао је локације на којима би могла да се изграде рециклажна дворишта, а уједно су договарани планови за ефикасну реализацију најзначајније акције Велико спремање Србије у Крагујевцу, која се спроводи на нивоу целе земље 5. јуна.

Извор[уреди]