Нова донација пријатеља из Италије

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

26. март 2010.
Крагујевац/ Србија Драгослав Милошевић, члан Градског већа за образовање, културу и информисање и Ђилберто Влајић председник италијанске хуманитарне асоцијације Не бомбе, већ само карамеле потписали су данас Протокол о сарадњи на реконструкцији одељења основне школе Јован Поповић у Шумарицама.

Протокол подразумева заједничко улагање у реконструкцију мокрих чворова у овој школи у коме ће италијанска хуманитарна организација учествовати са 10 хиљада евра док ће град Крагујевац обезбедити остатак средстава. Ђилберто Влајић председник асоцијације “Не бомбе, већ само карамеле“ подсетио је да је сарадња са градом почела пре 11 година и то са синдикатом Заставе а да је у међувремену проширена, најпре на област образовања, а затим и на реализацију заједничких пројеката са локалном самоуправом. Желимо да синдикат Заставе буде наш партнер и у будућности као што желимо и да основна школа Јован Поповић у Шумарицама буде корисна и комплетно модернизована, пре свега имајући у виду чињеницу да се налази на периферији Крагујевца, рекао је Влајић и подсетио да је до сада ова хуманитарна Асоцијација помогла опремању Полититехничке школе, Прве техничке, основне школе Свети Сава.

Члан Градског већа Драгослав Милошевић рекао је да град који има овакве пријатеље је богат нагласивши да је сарадња са основном школом Јован Поповић почела 2004.године и да је до сада, захваљујући подршци италијанских пријатеља, у њој опремљен простор за предшколце, набављен нов намештај, компјутери. Захваљући се на новој донацији у име града Крагујевца Драгослав Милошевић је господину Ђилберту Влајићу уручио позив градоначелника Верољуба Стевановића за Ђурђевдан, Дан града.

Потписивању Протокола у згради Града присуствовали су и начелник Градске управе Лела Макојевић и директор основне школе Јован Поповић Љиљана Јагличић.

Извор[уреди]