Новак капитен, Мари и Багдадис стрелци

Извор: Викиновости


24. март 2011.

Majami / SAD, (Beta) - Најбољи светски тенисери, предвођени Новаком Ђоковићем, одиграли су у среду, на Флориди, хуманитарни меч за помоћ Јапану који се ових дана суочава са катастрофалним последицама цунамија и земљотреса.

Ђоковић је предводио екипу тенисера против професионалне фудбалске екипе „Форт Лодердејл страјкерса“. У овој егзибиционој утакмици која је играна два пута по 20 минута екипа тенисера је поражена са резултатом 5:2. Голове за тенисере су постигли Мари и Багдадис.

У екипи тенисера играли су Виктор Троицки, Кеи Нишикори, Енди Мари, Фернандо Вердаско, Ришар Гаске, Фелисијано Лопез, Маркос Багдатис, Давид Ферер, Јирген Мелцер. На хуманитарном банкету после меча Ђоковић је изјавио да је „главни узрок пораза фудбалске екипе тенисера неиграње Рафаел Надала који је био присутан али није играо због лакше повреде“.

„Овим путем смо желели да искажемо саосећање за народ који је пропатио у Јапану. Потрудили смо се да помогнемо. Пуно ми је срце. Хвала Надалу, Вердаску, Марију и осталим момцима што су били део овога“ - рекао је Ђоковић, на чију иницијативу је и дошло до ове хуманитарне акције.

Видео везе[уреди]

Извор[уреди]