Николић се састао са Шимоном Пересом

Извор: Викиновости

29. април 2013.
Јерусалим/ Израел (Beta) - Председник Србије Томислав Николић састао се у понедељак у Јерусалиму с председником Израела Шимоном Пересом.

Председник Израела је Николића дочекао у председничкој палати уз државне почасти, интонирање химне и свечану гарду, преносе израелски медији.

Током дводневне посете Израелу Николић ће, како је најављено, разговарати и с премијером Бенјамином Нетанјахуом, председником израелског парламента Јулијем-Јоелом Еделштајном, министром пољопривреде и руралног развоја Јаиром Шамиром и председником партије Израел наш дом Авигдором Либерманом.

Николић је у интервјуу за дневник Џерузалем пост (The Jerusalim Post) рекао је да се између Србије и Израела могу повући „многе историјске паралеле“, нагласивши да су оба народа доживела да „њихове историјске домовине падну под страну окупацију, као и да буду на мети протеривања и гоњења“.

„Имамо много тога да научимо од Израела - не само то како се воли сопствена земља, већ како да се изгради земља из песка, како да се развије висока технологија, како да се нахрани народ“, рекао је Николић у интервјуу чији су делови објављени данас.

Извор[уреди]