Пређи на садржај

Николић: Могућ договор са албанском страном

Извор: Викиновости

11. март 2013.
Брисел/ Белгија (Beta) - Председник Србије Томислав Николић изјавио је у понедељак увече да из разговора с високом представницом Европске уније Кетрин Ештон произилази да би због попуштања албанске стране могао бити постигнут договор и да би то био подстрек за ЕУ да са Србијом почне преговоре о чланству.

„Може се очекивати да ће у идућих десет дана сигурно проистећи такви резултати да бисмо могли да наслутимо да ће доћи до договора измедју нас и Приштине и да то буде подстрек за Европску унију да са Србијом почне преговоре о чланству“, рекао је Николић новинарима у Бриселу после разговора државног врха с Кетрин Ештон.

Упитан шта се променило да се може очекивати договор, Николић је рекао да је албанска страна попустила.

Николић је прецизирао да је албанска страна „најпре наглашавала да у њиховом уставу и законима ништа не може да се промени, а данас је већ евидентно да и они морају да брину о грађанима који живе на Косову и Метохији и који не могу да буду таоци амбиција политичара из Приштине и да мора да им се обезбеди бољи живот“.

„Убеђен сам да смо ми веома близу, али сад то зависи од тога да ли су људи у Приштини свесни тога да морају да помажу народу или само својој политичкој каријери“, рекао је председник Србије.

Николић је рекао да су он, премијер Ивица Дачић и потпредседник владе Александар Вучић предочили Кетрин Ештон шта може проистећи из Резолуције Скупштине Србије о решавању косовског питања.

Извор[уреди]