Николић: Могућ договор са албанском страном

Извор: Викивести
Иди на навигацију Иди на претрагу
Остале вести из Европске уније
Позиција Европске уније

Мапа показује позицију Европске уније на мапи света

Да би сте прочитали, уредили или написали неку вест из Европске уније посетите простор намењен овом вестима
Викивести:Европска унија

11. март 2013.
Брисел/ Белгија (Beta) - Председник Србије Томислав Николић изјавио је у понедељак увече да из разговора с високом представницом Европске уније Кетрин Ештон произилази да би због попуштања албанске стране могао бити постигнут договор и да би то био подстрек за ЕУ да са Србијом почне преговоре о чланству.

„Може се очекивати да ће у идућих десет дана сигурно проистећи такви резултати да бисмо могли да наслутимо да ће доћи до договора измедју нас и Приштине и да то буде подстрек за Европску унију да са Србијом почне преговоре о чланству“, рекао је Николић новинарима у Бриселу после разговора државног врха с Кетрин Ештон.

Упитан шта се променило да се може очекивати договор, Николић је рекао да је албанска страна попустила.

Николић је прецизирао да је албанска страна „најпре наглашавала да у њиховом уставу и законима ништа не може да се промени, а данас је већ евидентно да и они морају да брину о грађанима који живе на Косову и Метохији и који не могу да буду таоци амбиција политичара из Приштине и да мора да им се обезбеди бољи живот“.

„Убеђен сам да смо ми веома близу, али сад то зависи од тога да ли су људи у Приштини свесни тога да морају да помажу народу или само својој политичкој каријери“, рекао је председник Србије.

Николић је рекао да су он, премијер Ивица Дачић и потпредседник владе Александар Вучић предочили Кетрин Ештон шта може проистећи из Резолуције Скупштине Србије о решавању косовског питања.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg


Википутовања Вики речник Вики књиге Вики цитати Вики изворник Вики врсте Википедија Вики остава Мета Вики
Википутовања Вики речник Викикњиге Викицитати Викиизворник Викиврсте Википедија Викиостава Мета Вики